vörös juhar

Vörös juhart a kisebb kertekbe

Egzotikus elemeket keres a kertjébe, amik ugyanakkor jól bírják a helyi időjárási viszonyokat? Szerencsére, ez ma már egyáltalán nem lehetetlen. A vörös juhar dekoratív lombhullató fa. Kifejezetten ajánlott az olyan kertekbe, udvarokra, ahová nem szeretnének túlzott méretű növényeket, terebélyes fákat.

Ez ugyanis egy bájos, kisméretű fa, ami kifejlett korában is a 3-4 métert éri el csupán. A különleges levélzetű fácska egymagában ültetve vagy háttér növénynek is remekül érvényesül. A vörös juhar többféle fajtája is kapható Magyarországon.

A gardencentrum.hu webáruházban megtalálható a tarka levelű Butterfly japán juhar, a vöröses Orange dream japán juhar, de a világos-lime színű Green globe japán juhar is. Mindegyik garantáltan a kert egyedi és kellemes dísze lesz.

A vörös juhar egyik legnagyobb előnye a kicsi mérete, ezért társas- és ikerházak kedvelt díszfája. Közepes igényű, ami azt jelenti, hogy kedveli a párás klímát és nem tolerálja jól a túlzottan erős napsugárzást. Mészérzékeny, de jó árnyéktűrő növény.