nátrium perkarbonát

Nátrium perkarbonát a ruháink szépségéért

A környezetvédelem nem merülhet ki abban, hogy kerüljük a szemetelést és szelektíven gyűjtjük a hulladékot. Ugyanilyen fontos a természetes alapanyagú, könnyen lebomló tisztítószerek használata a vegyi anyagokat tartalmazók helyett, például a folttisztító, fehérítő sóként ismert nátrium perkarbonát alkalmazása.

Színes és fehér ruháknál is bátran kipróbálhatjuk, nehezebben eltüntethető foltokra pépes formában a leghatékonyabb, de az áztatóvízbe is belekeverhető. A nátrium perkarbonát fehérítőként citromsavval találkoztatva a legeredményesebb. Azonban nemcsak a ruháink szépülnek meg ettől a klór- és foszfátmentes tisztítószertől, hanem egy penészes fal vagy egyéb felület is megszabadul általa a szennyeződéstől.

Mivel a nátrium perkarbonátból egyszerre kis mennyiség is elegendő, a pénztárcánk is jól jár vele, hiszen sokáig nem kell újat vásárolnunk. Ha mégis kifogynánk a készletből, a Zöldbolt termékeit kínáló fenntartható-otthonom.hu internetes oldalról gyorsan és egyszerűen megrendelhetünk egy újabb adagot.