edzés előtti

Miért hasznosak az edzés előtti készítmények?

Napjainkban már rendelkezésre állnak olyan készítmények, amelyeket a konditerembe lépés előtt kell bevinni a szervezetbe, annak érdekében, hogy a teljesítmény fokozódjon. Az edzés előtti pörgető formulák általában por formájában vásárolhatóak meg.

Ezeket az étrend-kiegészítőket vízben feloldva lehet elfogyasztani. Bár márka szerint valamelyest eltérő lehet az összetételük, általánosságban elmondható, hogy mindegyik változat tartalmaz koffeint, vitaminkomplexet és kreatint. A készítmények nagyobb és alacsonyabb intenzitású edzésformákhoz egyaránt ajánlottak. Az edzés előtti kiegészítők megadják azt a plusz energialöketet, amire szükség van a fejlődéshez.

Az értágító összetevőjüknek, vagyis a koffeinnek hála, kismértékben növelik az erek átmérőit, ezáltal javul az izmok vérellátottsága. A megélénkült vérkeringés késlelteti a fáradtságot és növeli a teljesítőképességet. Az edzés előtti termékek összességében javítják az állóképességet, hozzájárulnak a száraz izomtömeg gyarapodásához, valamint a gyorsabb anyagcseréhez.