sielés

Közeledik a tél, előkerül a síléc és a sícipő

Noha Magyarország korábban nem jeleskedett a téli sportokban, a rendszerváltást követő években szerencsére itt is növekszik a téli sportok népszerűsége. Minek köszönhető mindez? Nos amit érdemes kiemelni az a határok megnyitása. Ennek köszönhetően a síelés szerelmesei előtt is megnyíltak az Alpok sípályái. A másik fontos momentum a szabadidős sport terjedése. Egyre többen futnak, vagy járnak fitness terembe, és ennek részeként a téli sportok, különösen a síelés népszerűsége növekedett.

Meg kell említeni az infrastruktúra fejlődését is. Ma már egyre több helyen van lehetőség korcsolyázni, vagy jéghokizni. Ez a két sportág egyre népszerűbb, amit már a nemzetközi színtéren elért eredmények is jeleznek. Elég talán itt csak a jéghoki válogatott A csoportos szereplésére utalni.

Van még egy momentum, amely fontos tényező volt a téli sportok hazai terjedésében és ez pedig az anyagi lehetőségek bővülése. Egy kényelmes és modern sícipő ára bizony nem kevés, és ezt el lehet mondani a sílécre, vagy a jéghoki felszerelésre is. Szerencsére ma már itthon is szélesedik az a réteg aki ezeket a kiadásokat megengedheti magának, és ha nem is a legmárkásabb sícipők, de a középkategóriás sífelszerelések már idehaza is megfizethetőek.

Az élsportban elért sikerek örömteliek, de reméljük tovább folytatódik a tömegsport és szabadidő eltöltésében is a téli sportok terjedése. Ez nem csak örömforrás, de egészségünk számára is igen