dugulás

Dugulás? Előzze meg!

Rendszeresen visszatérő probléma a dugulás az otthonában? Unja, hogy mindig duguláselhárításért kell telefonálnia? Tudta, hogy a dugulást meg is előzheti otthonában? Ha betart néhány egyszerű alapelvet, ami később megszokássá válik, akkor nem kell többet ezzel a nem túl kellemes problémával szembenéznie többé.

És hogy mik ezek a lépések? Ha jobban belegondol, Ön is rájön: ne engedjünk semmit le a lefolyón, ami nem oda való! Megszokta, hogy a fésűből kiszedett hajcsomót a WC-be dobja – ha nem tenné, nem is dugulna el! Sőt, ha műanyag szűrőket alkalmazna a fürdőkádban, a zuhanyzóban és a mosdókagylónál, akkor még véletlenül sem kerülne hajszál, szappandarab, hajgumi, fogkrémmaradék a lefolyóba, így nem okoznának dugulásos problémát!

Némileg nehezebb a helyzet a konyhában, ott sokkal nehezebb elkerülni, hogy kiszűrjük, ami nem oda való. Hiszen a mosogatólével lefolyik a zsíros szennyeződés, az ételmaradék, ezek lefolyását nehéz megakadályozni. Ennek ellenére tegyük meg, amit lehet: A tányérokat, edényeket alaposan tisztítsuk meg az ételmaradékoktól, ezeket öntsük a kukába, a zsíros szennyeződések lerakódásának megakadályozására pedig forró víz alkalmazásával véknyítsuk a csövekre lerakódott zsírt, így elkerülhetjük a dugulást!