gerinc gyógytorna Budapesten

Gerinc gyógytorna Budapesten – Kihez érdemes fordulni?

A különböző gerincfájdalmak igen sok embert érintenek, a kezelésükre a Gyógytornászom rendelőiben képzett szakemberek által van lehetőség. A gerinc gyógytorna Budapesten is nagy keresletnek örvend (0630 505 0503; 1055, Bajcsy-Zsilinszky út 72.). A gerincfájdalmak okainak alapos feltérképezése rendkívül fontos a sikeres terápia meghatározásának szempontjából.

Manapság a hátfájás az egyik leggyakoribb probléma, aminek kiváltó oka legtöbbször az ülőmunka végzése. Ahhoz, hogy a kellemetlen tüneteket megelőzhessük, érdemes kellő gondot fordítani a munkakörülmények gerinc barátabbá tételére, és bizonyos időközönként felállva átmozgatni a végtagjainkat. Ha azonban már kialakultak a kínzó panaszok, viszonylag hatékonyan és gyorsan kezelhetők a helyes testtartással és gyógytornával.

A stressz és a feszültség is okozhatják a hát és a váll izmainak fájdalmát, ez ellen elegendő testmozgással, meditációval tehetünk. Az időskori hátfájás gyakran a csigolyákat elválasztó porckorongok rugalmasságának elvesztésével magyarázható. Kopásuk nagy fájdalommal kísért gyulladással jár, ami gyógyszeres kezeléssel és gyógytornával hatékonyan enyhíthető.

Ugyanakkor a az is előfordulhat, hogy hátfájás hátterében olyan betegségek állnak, mint a porckorongsérv, a gerincferdülés, az isiász, a csontritkulás, a lúdtalp és a Bechterew-kór. Ezekben az esetekben a gyógyulás általában hosszabb időt és komplettebb kezelést igényel. Hosszú ideje fennálló fájdalmak esetén érdemes online vagy a telefonos elérhetőségeken időpontot kérni a Gyógytornászom rendelőjébe, hogy a tapasztalt gyógytornász szakemberek minél hamarabb megkezdhessék a kezelés összeállítását.

Bármilyen eredetű legyen tehát a gerincfájdalmunk, a gyógytorna segítségével hatékonyan enyhíthetők a panaszok, vagy akár meg is előzhetők. A kínzó tünetek mielőbbi enyhítésének érdekében tehát érdemes minél hamarabb felvenni a kapcsolatot a rendelő szakembereivel, akik akár 2 napon belül fogadhatnak a részletes állapotfelmérésre és a szükséges terápia meghatározására.