lenmagliszt

Ásványi anyagokban és vitaminokban gazdag a lenmagliszt

A tápanyagok és ásványi anyagok kincsesbányáját ősidők óta használják a különböző egészségügyi előnyei miatt. A modern időkben szuper élelmiszerként üdvözölt lenmagliszt sokoldalúan felhasználható és minden éléskamra elengedhetetlen alapanyaga.

A lenmag a világ egyik legrégebbi növénye. Jó adag fehérjét, rostot és Omega-3 zsírsavat tartalmaz. Kutatások szerint, segíthet csökkenteni egyes rákos megbetegedések kockázatát, hozzájárulhat az egészséges testsúly fenntartásához, valamint a koleszterinszint és a vérnyomás csökkentéséhez. Enyhe diós ízével és ropogós, üde állagával a lenmagliszt univerzális összetevő, ami szinte bármilyen recept ízét és állagát javíthatja. Az egészen barna lenmag maga is rendkívül hasznos, de az őrlés kibontja a tápanyag potenciálját, így a szervezet könnyebben hozzáférhet a benne tárolt alapvető ásványi anyagokhoz, vitaminokhoz.

A lenmagliszt sokféleképpen felhasználható, például süteményekben, turmixokban, gabonapelyhekben és koktélokban is kiváló összetevőnek bizonyul.