guarana

A guarana számos pozitívummal bír

A szervezet megfelelő működéséért mindent meg kell tenni, így a szükséges tápanyagok bevitelét nem szabad elhanyagolni. A guarana hatékonyan veszi fel a harcot a szabadgyökök ellen, hiszen kiváló antioxidáns forrás. Olyan vegyületeket tartalmaz, mint a koffein, a teobrofin, a katekin és a szaponin.

Fokozza az agy teljesítményét, enyhíti a fáradtságot és javítja az emlékezetet, aminek köszönhetően könnyebben összpontosíthat a feladataira. Mivel az anyagcsere folyamatok felgyorsításában is szerepet játszik, így elősegíti a fogyást. Tudni kell, hogy a guarana növény Dél-Amerikában őshonos. A szappanfafélék családjába tartozik. Toktermése van, amiben három darab mag figyelhető meg. A sziklevél teszi ki a jelentős részét, amit a feldolgozás során megpörkölnek.

Ezt követően a magvakat porrá őrlik, majd vízzel vegyítve péppé keverik. Alaposan kiszárítják, hogy könnyen felhasználható legyen. A guarana tartalmú készítményekben nincs mesterséges színezék, ebből kifolyólag nagyon biztonságosak. Kapszula, tea, illetve por formájában is beszerezheti.