búvár szivattyú

A búvár szivattyú rendszerbe iktatásával megoldható a víz felszínre hozatala

A vízfelszínre hozatala többféle berendezés telepítésével oldható meg. A 8 méternél mélyebb vízforrások esetében ideális választás a búvár szivattyú, amit a vízbe kell telepíteni, a vízfelszín alá.

Használható háztartási vízellátáshoz, locsoláshoz, de a speciális, aprítóval ellátott modellek bevethetőek a szennyvízkezelés során is. A típusok különböznek egymástól, a létrehozandó nyomás és az áramlási sebesség szempontjából, ezek határozzák meg az adott búvár szivattyú teljesítményét. Eltérő az átmérőjük is, de ebből az aspektusból nézve nem nagy a különbség, mindegyik meglehetősen kis átmérővel rendelkezik és keskeny, hosszú henger kialakítású. Ennek köszönhetően könnyen lesüllyednek a kút aljára.

Érdemes figyelembe venni a szezonálisan jelentkező vízszint ingadozásait is a használandó készülék beszerzésekor. A búvár szivattyú egyetlen hátránya a felszíni változatokkal, hogy nehezebben telepíthető, speciális felszerelés hiányában nehéz elvégezni a folyamatot, ezért ajánlott profi szerelőhöz fordulni.