szardínia konzerv

Valódi tápanyagbomba a szardínia konzerv

Rengeteg jó ok van arra, hogy több halat fogyasszunk, azon túl, hogy évek óta trendi a gasztronómiában. A szardínia konzerv gyors és kényelmes módja annak, hogy tengeri halakat juttassunk az étrendünkbe és alig igényel előkészítő munkát.

A legfrissebb tanulmányok azt ajánlják, hogy heti 300-340 gramm tengeri halat fogyasszunk, mert így hasznosítani tudjuk az általa nyújtott egészségügyi előnyöket. Ezen ajánlások teljesítéséhez a fogyasztók számos lehetőség közül választhatnak, beleértve a szardínia konzervet is.

Akár ez az élelmiszer már része az étrendjének, akár csak fontolgatja, hogy kipróbálja, biztosan kíváncsi rá, mennyire egészséges. A szardínia egy tápanyagerőmű. Nemcsak kiváló fehérje-, B12-vitamin-, D-vitamin- és kalciumforrás, hanem jó vasforrás is.

Ezen kívül az ajánlott napi Omega-3 zsírsav bevitel közel 100%-át tartalmazza. A szardínia konzervek kiválasztásakor a szakértők azt ajánlják, hogy a teljes nátriumbevitel csökkentése érdekében, válasszunk alacsonyabb nátriumtartalmú sós lébe csomagolt szardíniát.