fonal típusok

Útmutató a fonal típusok között

Mint minden alkotásnál, horgolás vagy kötés esetében is fontos, hogy megfelelő alapanyaggal dolgozzunk. Egy jól választott kötőtű és jó minőségű fonal alapkövetelmény. A fonal típusok rengetegében nem nehéz eltévedni. Válogathatunk szín, szálvastagság, alapanyag szerint.

Az alpaka fonal igen népszerű. Az állat lenyírt gyapjújából készítik. Rendkívül puha anyag. A kedvencek közé tartozik a selyemfonal is, amit a selyemhernyó gubójából készítenek. A legellenállóbb a mercerizált pamut, formatartó, penész- és dohálló. Kihagyhatatlan a fonal típusok felsorolásából a gyapjú, ami az egyik legősibb ruházati alapanyag. Ha beszereztük a tűt és a fonalakat, már csak ki kell találnunk, mit szeretnénk létrehozni!

Számos horgoláshoz segítségül szolgáló mintát találunk blogokon, de némelyik fonal webshopban is. Készítsünk sálat, fülvédőt, zoknit a szeretteinknek! Nincs remekebb ajándék, mint az, amit a saját időnket és munkánkat áldozva hozunk létre. Alkotásainkat díszíthetjük csatokkal, gombokkal. Horgolásra fel!