Nyugdíj megtakarítások

Nyugdíj megtakarítások és egyéb befektetések érhetően

Így vagy úgy, de a nyugdíjas éveire mindenkinek gondolnia kell, hiszen az állami időskori juttatások összegéből már most alig élnek meg a nyugdíjasok. Ráadásul abban a korban már több egészségügyi problémával is szembesülnek az emberek, a gyógyszerek, a kezelések pedig meglehetősen sok pénzbe kerülnek. Azért, hogy ezeket majdan finanszírozni tudjuk, valamilyen befektetést már most eszközölnünk kell. Sokaknak segítettek már a Grantis rövid videói.

Ezekben szakértők segítenek, hogy a lehető legjobb döntést tudjuk meghozni előtakarékosság vagy befektetés terén. Például a nyugdíj megtakarítások között van két népszerű módozat, a nyugdíjbiztosítás és az önkéntes nyugdíjpénztár. Azonban mindkettő különféle előnyökkel és hátrányokkal rendelkezik, ami nem mindenkinek egyértelmű, úgyhogy ajánlott szakember bevonásával dönteni.

A nyugdíjbiztosítás azért jó választás, mert ez egyben életbiztosítást is jelent, ezért nemcsak a nyugdíjkorhatár elérésekor fizet, hanem betegség vagy haláleset alkalmával is. Az államtól teljesen független nyugdíj előtakarékossági forma az önkéntes nyugdíjpénztár, amire méltán tekinthetünk befektetésként, mert annak függvényében, hogy melyik típust választjuk, komoly hozamokat is elérhetünk vele. Ugyanakkor, rengeteg fiatal pár dönt úgy, hogy babakötvényt vásárol, ebbe fekteti be a pénzét. Ők a nyugdíj előtakarékosságot picit későbbre tolják.

Jó elhatározás, mivel a babakötvény olyan államilag támogatott állampapír, ami a gyermekcélú vagyongyarapítást infláció feletti kamattal támogatja. Az állam az éves befizetések után 10%-al, de legfeljebb évi 12 000 Forinttal támogatja a babakötvény vásárlást. Teljesen költségmentes a vásárlás és a számlavezetés, a megtakarítást pedig a gyermek felhasználhatja 18 éves korában. Erről és egyéb befektetési lehetőségekről kaphatunk alapos tájékoztatást a Grantis szakértőitől. Érdemes megnézni a kis videókat, mert biztosan kapunk olyan információt, amit eddig nem ismertünk, de a javunkra lesz. Nem mindegy, hogy mibe fektetjük a pénzünket!