fradi kosárlabdacsapata

Négy új játékos leigazolását jelentette be a Szolnoki Olaj

Három távozó mellett két magyar és két külföldi játékos leigazolását jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján a Szolnoki Olaj ügyvezető igazgatója.

Tóth Zoltán elmondta: Paksról három játékos is az immár hétszeres bajnokhoz kerül. Eilingsfeld János és Tóth Ádám mellett a tervezett öt légiós egyike, Troy Barnies is az Atomerőmű csapatától igazol az Olajhoz. Ugyancsak új szerzemény James Kinney, aki Zalaegerszegről érkezik – tette hozzá.
Egy évvel meghosszabbította szerződését a Tisza-parti klubnál Wittmann Krisztián és Milos Boriszov – tájékoztatott az ügyvezető kitérve arra, hogy Vojvoda Dávid szintén továbbra is a szolnokiakat erősíti a következő idényben.
A biztos távozók között Keller Ákos, Somogyi Gergely és Kovács Péter nevét említette jelezve, hogy az idei légiós keretből Goran Vrbanctól, valamint Dino Gregorytól elköszöntek, a közönségkedvenc Strahinja Milosevic és Jarrod Jones sorsa pedig még nem dőlt el, bár mindkettejüknek tettek ajánlatot.
Tóth Zoltán arról is beszélt: terveik között még két külföldi játékos leigazolása szerepel.
A nemzetközi kupaindulásról szólva hangsúlyozta: már a bajnoki cím megszerzését követően elkezdték a következő szezonban újonnan szerveződő FIBA Bajnokok Ligája sorozatba történő nevezés előkészítését. A csapat szakmai munkáját változatlanul a válogatott szövetségi kapitányi tisztét is ellátó Stojan Ivkovic irányítja, segítője Pór Péter és Andrius Jurkunas lesz – tette hozzá.
A Magyar Kupában elmaradt címvédést leszámítva – itt ezüstérmet szerzett a szolnoki csapat – teljesítették az idei célkitűzéseket – értékelt az ügyvezető, aki szerint a klub gazdálkodása sem hagyott kívánni valót maga után, hiszen pozitív mérleggel zárta az előző évet.
Stojan Ivkovic a szurkolói ankéttal egybekötött sajtótájékoztatón kérdésre válaszolva közölte: a már leigazolt játékosokhoz hasonlóan a még hiányzó posztokra sem „nagy neveket”, hanem Magyarországon már bizonyított, sokoldalú játékosokat keresnek. Egy „színtiszta” centerre azonban feltétlenül szükség van még a keretben – húzta alá kitérve arra is, hogy a 2016-2017-es idényben sem küzdenek majd kisebb célokért, mint a bajnoki cím megvédése és a Magyar Kupa visszahódítása, valamint az európai kupaporondon való helytállás.