NTAK adatszolgáltatás

Mit kell tudni az NTAK rendszer használatáról?

Előre haladni bizonyos területeken csak úgy lehet, ha ahhoz minden feltétel biztosított. Ez nagyban és kicsiben ugyanúgy alkalmazható megállapítás. Amikor egy céget szeretnél indítani, jóformán teljesen mindegy milyen profilban, először végezni kell egy alapos piackutatást. Fontos tisztában lenni azzal, hogy van-e igény az adott termékekre, szolgáltatásokra, amiket nyújtani tudsz, illetve milyen mértékű a konkurencia lefedettsége.

Az egyéb szereplők részaránya és az általuk nyújtott feltételek tükrében állíthatod be a vállalkozásod sajátos paramétereit, amivel versenyképes leszel. Az adatok tehát mindent elárulnak, viszont ezekhez valamilyen módon muszáj hozzáférni. Országos szinten ugyanúgy fontos feltétel ez, ami döntő jelentőséggel bír a hazai turisztikai szektorok bővítése, erősítése területén. A Magyar Turisztika Ügynökség égisze alatt ezért indult útnak a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ működése, aminek célja, hogy valós idejű és jól átlátható adatbázist szolgáltasson a hatóságok irányába.

Ehhez hozzáfér a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Központi Statisztikai Hivatal és a területileg illetékes önkormányzatok. A rendszer használata regisztrációhoz kötött, amire 2023. július 1-ig van lehetőségük a jogszabályban foglalt cégeknek, üzletágaknak. Ahhoz, hogy megfelelhess az előírásoknak szükség lesz bizonyos szoftveres háttérre. Az NTAK adatszolgáltatásban a CMO is segíthet. A különféle elektronikus eszközökre telepíthető e-pénztárgép applikáció segítségével teljesen átlátható formában végezheted el a kellő adatok szolgáltatást, miközben még a nyugta nyomtatása sem jelent majd akadályt.

Az információ eljut a hatóságokhoz, amivel minden kötelezettség egy menetben letudható. A rendszer kezelése egyszerű és gyorsan elsajátítható, tehát biztosan nem okoz majd fennakadást a használata, még nagyobb forgalom megléte mellett sem. A cmo.hu közelebbről megismerheted az ajánlatokat és személyre szabottan válogathatsz. A kedvező költségek garantáltak és professzionális szervizháttér áll rendelkezésre, az esetleges problémák mielőbbi elhárítására. Dönts belátásod szerint, de figyelj a határidőre!