könnyező pálma

Mire figyeljen a könnyező pálma ápolásakor?

Melyik növény termesztése nem ment több mint 150 éve ki a divatból? Ez a szokatlan és kifinomult könnyező pálma, amihez hasonló robosztus levelekkel rendelkező szeszélyes virág csak kevés van a világon. Latin elnevezése a „monstera deliciosa” a „monster” „szörny” szóból származik.

A régmúltban az esőerdőkbe érkező európai utazóknak ezek az óriási növények, amelyek akárcsak a ragadozók, bevágott levelekkel és félelmetes, hosszú, a földből kinövő számtalan „lábakkal” rendelkeztek, hátborzongató megjelenést keltettek. Az egzotikus megjelenésű könnyező pálmák örömmel díszítik a belső tereket. Sőt, a növény gondozása otthoni körülmények között kimondottan egyszerű.

A virág megvásárlásakor figyelembe kell venni, hogy ez a trópusi eredetű lakos nemcsak a természetben, hanem a beltérben is elérheti a lenyűgöző méretét. Az idő múlásával a szobának jelentős részét meg kell majd osztani a könnyező pálmával. Magasságban a mennyezetig nőhet, ami bizonyos nehézségeket okoz a felső levelek gondozásakor.