mandulaliszt

Jó kötőanyag a mandulaliszt

A fehér cukor és liszt nem igazán egészséges, ezért sokan keresnek ezekre megfelelő alternatívát. Nem nehéz feladat megtalálni ezt, ugyanis, például a mandulaliszt kifejezetten kellemes ízű, így sütéshez, főzéshez egyaránt alkalmas.

Továbbá, ízesíthetünk ezzel müzliket és turmixokat is. A fittpiac.hu online üzlet virtuális polcain szereplő Borchers prémium mandulaliszt válogatott, blansírozott mandulából készült, vegán, gluténmentes és kiválóan használható búzaliszt helyett.

Egyfajta különleges aromát kölcsönöz az ételeknek, de megvan az a tulajdonsága is, hogy sok folyadékot képes felszívni, ezért nagyon jó kötőanyag mártásokhoz, levesekhez, desszertekhez. Alacsony a szénhidrát tartalma, így ideális lehet a ketogén és a paleo diétát követőknek.

A weboldalon recepteket is találunk, amelyek mandulaliszt felhasználásával készíthetőek el. Érdemes ezekből kipróbálni néhányat és meg fogjuk látni, hogy mennyire finom ízt ad az ételeknek ez az egészséges liszt. Szervezetünk meghálálja a használatát.