badella

Hermetikusan záródó badella

Az élelmiszer tartályok különféle anyagokból készülnek: üvegből, műanyagból, rozsdamentes acélból. A legnépszerűbbek a rozsdamentes acél termékek, amelyek nagy előnyökkel járnak más anyagokkal szemben. A badella különböző formájú és méretű lehet. A termék sima felülete nagyon könnyen tisztítható és nem szívja fel az ételek szagát, legyen benne fokhagyma, ételízesítő, különféle szószok vagy akár hal. Ezzel szemben, más anyagok sokáig megőrzik a szagokat, különösen a műanyag.

A badella másik nagy előnye a higiénia. A rozsdamentes acél felülete minimálisan érdes, nincs rajta repedés vagy pórus. Ez különösen fontos az élelmiszerek tárolásánál és szállításánál, mivel a baktériumok elszaporodhatnak ezekben a mélyedésekben. A rozsdamentes acéllemez tartályok vékonyak, de nagyon tartósak. Így a meleg vagy a hideg élelmiszerek és italok szállításánál nem veszítik el az alakjukat, ellenállnak a mechanikai sérüléseknek és a nagy terheléseknek. A badella hermetikusan zárható, amiről egy erős gumitömítés gondoskodik.

Felelős hozzáállásról tanúskodnak a környezetbarát elviteles dobozok

A bolygónk szennyezettségének problémája az emberiség egyik legfontosabb kihívása. Ezért egyre több üzlet dönt az újrahasznosított műanyagból, bio műanyagból, papírból, fából vagy bambuszból készült környezetbarát elviteles doboz és evőeszköz fajták használata mellett. Manapság az előállított csomagolások több mint negyede műanyag. Az embereket pedig komolyan aggasztja ez. Ezért idén az Európai Unió is megtiltotta a műanyagból készült csomagolóanyagok gyártását és felhasználását a vendéglátóipari létesítményeknek.

Ezt az anyagot a környezetbarát elviteles dobozok váltják fel. Az ilyen eldobható példányok kényelmesek a szállításhoz, megőrzik az ételek ízét és az alapanyaguk újrahasznosító vagy természetes alkotórészeire bontható. Ezen kívül teljesen ártalmatlanok az egészségre, nincs mérgező szaguk és kiküszöbölik a folyadék szivárgásának valószínűségét. A felelős üzleti tevékenység ma már elképzelhetetlen környezetbarát elviteles doboz használata nélkül.