Shimano váltó

Ezek a biciklik használnak Shimano váltót

A kerékpár működését nagymértékben befolyásolja az alkatrészek minősége, tehát nem mindegy, hogy mit veszünk le a polcról. A Shimano váltó főleg az MTB, a cross és a trekking biciklihez való, ezekben a kategóriákban tökéletesen megállja a helyét. Vásárlásnál nem mindegy, hogy milyen eszközt tekerünk, mivel a tulajdonságaik nagyon eltérőek lesznek.

Például, ha mindig városon belül közlekedünk, akkor nagyon figyelni kell a fék működésére és a tekerés könnyítésére. Ha cross biciklit használunk, akkor szeretjük az erdei kirándulásokat és nem vetjük meg a nagyobb ugrásokat sem. Ebben az esetben olyan alkatrészek fognak kelleni, amelyek bírják a rázkódást és a huppanást.

A Shimano váltó abba a kategóriába tartozik, ami nem fog egyhamar tönkremenni, úgyhogy nyugodtan nekivághatunk a hosszabb utaknak is. A minőség a forgáspontban, a formában és a váltás gyorsaságában is meglátszik, úgyhogy versenyekre is magunkkal vihetjük. A hátsó váltók általában 5000 Ft alatti áron szoktak mozogni, ezért a pénzért már márkát kapnunk.