ametiszt

Értékes kövünk az ametiszt

A gyönyörű ásványokat nagyon sokan kedvelik. Az egyik legnépszerűbb tagjuk a titokzatos és különleges ametiszt. Úgy tartják, hogy a szinte földöntúli szépsége mellett, remek számos jó tulajdonsággal is rendelkezik.

Érdemes tudni róla egyrészt, hogy tiszta állapotban drágakő. Az egyedülálló küllemének köszönhetően nem véletlen, hogy az összes kvarcváltozatok között a legkedveltebb kő. Az ékszerkészítőket mindig rendkívüli módon megihlette és csodálatos fülbevalók, nyakláncok, karkötők megalkotására sarkallta.

Az ametiszt külső vonásairól sok szó esik, de azt tudjuk, hogy mennyi mindenre jó? Természetesen ezek tudományosan nincsenek alátámasztva, de a megfigyelések azt mutatják, hogy ez az ásvány a koncentráció javítására, a vérnyomás stabilizálására, érrendszeri problémákra kiváló, sőt, hatásos vértisztító, fájdalomcsillapító és stresszoldó is egyben az ametiszt.

Szemet gyönyörködtető szépsége ellenére sem drága és könnyen beszerezhető, akár az interneten keresztül is. Az asvanybolt.hu webáruházban rengeteg káprázatos darabot találunk.