Betekintés a légkodicionáló történetébe

A technológia állandó fejlődésének köszönhetően, az ember fantasztikus készülékek megalkotására képes, amiket az idő múlásával folyamatosan korszerűsítenek. Ezek közé sorolható a légkondicionáló is, ami remek szolgálatot tesz az emberiségnek, télen és nyáron egyaránt.

Ez egy olyan készülék, amit nyáron épületek, járművek zárt terében előszeretettel és hatékonyan alkalmaznak, a levegő hőmérsékletének csökkentésére.

A hideg időszakban, ugyanezen helyiségekben található levegő felmelegítésére is használható, amivel akár fel is válthatóak a hagyományos fűtési technikák. A legelső légkondicionáló megjelenése az 1800-as évek első felére tehető, ekkor ipari felhasználás céljából fejlesztették ki a bár kezdetleges, de működő berendezést.

Az elektromos klímák az 1900-as évek legelején robbantak be, sok esetben sajnos szó szerint, hiszen igen veszélyes volt a használatuk. A ma ismert készülékekben is megtalálható freont 1920-tól kezdték alkalmazni, ami azóta is biztosítja a legtöbb légkondicionáló működését.