zsírégető edzés

A hatékony zsírégetés folyamata: te készen állsz?

Sajnos, ebben a rohanó világban a legtöbben napközben csak bekapnak egy-egy falatot, csak este érnek rá nyugodtan elfogyasztani a vacsorájukat, ami nyilvánvalóan meg is látszik a testalkatukon. Kis hurkák itt-ott, majd azt veszik észre, hogy egyik-másik ruhadarabjuk mintha összement volna a mosásban, úgyhogy itt az ideje nehéz gyakorlatokkal formába lendülni. Ezért is segíthet sokat a hatékony fogyásban a zsírégető edzés.

Evidens, hogyha kevesebb az energiabevitel, mint amennyit felhasználnánk, fogyni fogunk. Viszont mégsem koplalhatunk, amíg elérjük az óhajtott testsúlyt, ezért jól jön egy kiváló, szakember által összeállított edzésterv. Ilyet ingyenesen elérhetsz az intenset.hu weboldalon, ami nem pusztán a gyakorlatokat tartalmazza, hanem a hozzáillő diétát is, ez a kettő sokat fog segíteni a fogyásban.

Persze, nem feltétlenül törvény, hogy mások által kidolgozott program szerint hozd magad tökéletes formába, hiszen léteznek olyan magas intenzitású mozgások, mint például a sprint, amik felhasználják a gyorsan bontható, nagy energiát szolgáltató szénhidrátforrásokat. Azonban, az Intenset edzésprogram és diéta hozzásegít ahhoz, hogy fokozatosan kerülj jobb formába, ne legyen már az első edzés után erős izomlázad.

Enélkül, azaz, ha hűbelebalázs módjára kezdesz el edzeni és diétázni, akkor nemhogy jó eredményt nem érsz el, de megtörténhet, miszerint egy erősebb tornázás után, másnap még a munkába sem tudsz menni, mert minden részed fájni fog. A fokozatosság tehát nagyon fontos.

Ajánlott betartani a programot

Ennek megfelelően, az alacsony intenzitású gyakorlatokkal kell kezdeni a zsírégető edzést, mert akkor nem lesz kellemetlen következménye. Ebbe a kategóriába tartozik például a nyújtás, bemelegítés, gimnasztika. Azonban rossz hír, hogy az edzések hatékonysága egyenesen arányos azok nehézségével, tehát lehet sétálni, karikázni egyenes úton, az nagyon jó stresszoldó program, rehabilitáció, de nem várhatunk el ettől igazi zsírégető hatást.

A közepes erősségű edzésformák viszont már elég jó eredményeket hozhatnak. Ezek végzésénél a pulzusod a maximum érték 70%-a körül mozog, fokozottabban lélegzel, fújtatsz, de még képes vagy beszélni. Ez az erősség jótékony hatással van a testre, edződik a szív- és a keringési rendszer, nő az erőnlét, az állóképesség. Idesorolható a futás, úszás, de még a hólapátolás is.

Minél több izomcsoportod vesz részt a mozgásban, annál nagyobb az intenzitás. Ezért ideális sport a sífutás, amikor mindened mozog, kezed, lábad, törzsed egyaránt. Ugyanakkor, jó választás lehet az úszás, az ellipszis tréner vagy az evezőgép is. Magas intenzitású zsírégető edzés esetében már a maximális érték 80-90%-án pörög a pulzusod, aminek jele, hogy egy mondatot sem tudsz végigmondani.

Itt már igazi kihívás a gyakorlatok végzése, kellő edzettség nélkül nem tanácsos a magas erősségű edzésformát végezni. Az erős sprint, a tabata rendszerű edzés és az intervall tréning is idetartozik. Tulajdonképpen itt elsősorban a gyakorlatok intenzitása a lényeg, nem pedig ezek időtartama.