Tennis Classics – Háromezer nézőt várnak a Papp László Sportarénába

Háromezer nézőt várnak a Papp László Sportarénába kedden, a hetedik Tennis Classics gálára, amelyen a sportág öt fiatal sztárja mutatja be tudását.

A hétfői sajtótájékoztatón Taróczy Balázs főszervező elmondta, este már a helyszínen edzenek a játékosok, akik idén is elődöntő-döntő rendszerben küzdenek meg egymással. A találkozók kilenc nyert játékig tartanak majd.
Az éljátékosok közül a múlt heti ATP-világbajnokságon megsérült kanadai Milos Raonic helyére beugró német Philipp Kohlschreiber az osztrák Dominic Thiemmel, míg a lett Ernests Gulbis az olasz Fabio Fogninivel csap össze Budapesten. Az elődöntők győztesei találkoznak a fináléban, a vesztesek pedig a hatodik Tennis Classicsára készülő, iráni-francia Manszur Bahramival és az idén párosban wimbledoni döntős Babos Tímeával játszanak párosmérkőzést.
„Az idei gála mottója a +trónkövetelők+, amit az is alátámaszt, hogy Gulbis, Fognini és Thiem is 2014-ben érte el a legjobb világranglista-helyezését” – jelentette ki Taróczy Balázs.
A férfi top 50 legfiatalabb tagja, a 21 éves Thiem az MTI-nek elmondta, ma már elképzelhetetlen, hogy valaki 17 évesen Grand Slam-tornát nyerjen, mivel a játék sokkal atletikusabb lett, hosszabbak a menetek és lassabbak a pályák, így később érnek be a játékosok.
„Én azért is állok most a 39. helyen, mert az elmúlt két-három évben sokat dolgoztam a kondíciómon” – magyarázta a bécsújhelyi fiatalember, aki elmesélte, hogy 2010-ben egy dél-amerikai tornán romlott ételtől szalmonella-fertőzést kapott, de nem fordult orvoshoz, nehogy pihenőre kényszerüljön, és csak tavaly kezelték ki végleg a betegségből.
Thiem jó barátságot ápol a legjobb magyar teniszezővel, Fucsovics Mártonnal, akivel sokat edzett Floridában, és azóta is rendszeresen beszélnek egymással.
„Remek teniszezőnek tartom Marcit, hamarosan ő is a top 100-ban lesz” – tette hozzá.

Forrás: mti.hu