szardella

Szardella tésztafélékre, pizzákra

Ma már nem kell vagyonokat költeni ahhoz, hogy igazán ízletes finomsághoz hozzájussunk, mert kipróbálhatjuk a szardella felhasználásával készült különlegességeket, amelyek nem kerülnek sokba.

Sokan azonban összekeverik ezt a halfajtát a szardíniával, pedig nem ugyanaz az alapanyag. Lássuk, hogy mi a különbség a szardella és a szardínia között! Utóbbiból készítik hazánkban a legismertebb halkonzerveket és általában nagyobb halakból áll, ám az íze nem annyira intenzív.

Az előbbi viszont apró, ízletes hal, amit mindenképpen érdemes beiktatni az étkezési szokásainkba. Ennek a halfélének rövid az életciklusa és tápláléka semmilyen szennyező anyagot nem tartalmaz, kifejezetten egészséges. Népszerű eleme a salátáknak, raguknak, valódi gasztronómiai élményt nyújt lágy tojással vagy sült brokkolival.

Ugyanakkor, a szardella fogyasztható pirítóssal, helyet kaphat tésztaféléken és pizzákon is. Szinte végtelen a felhasználási lehetősége, a beszerzéséhez pedig nem kell túl sok pénz sem. Célszerű felkeresni az iztenger.hu webáruházat.