fradi kosárlabdacsapata

Sportedzői OKJ képzések

Bár nem teljesen kapcsolódik a Fradi kosárcsapatához, talán hasznos lehet egy kicsit körbejárni az OKJ sportedzői témakörét, mert ennek a képesítésnek a megszerzése segítheti a sport és így a kosárlabda népszerűsítését is.

Tehát a sportedzői szakképesítés megszerezhető OKJ-s képzések keretében is. A képzés díja mintegy 150 ezer forint, amit további negyvenezerrel egészül ki, ami a vizsgadíjat tartalmazza. Persze az OKJ tanfolyamok között lehet némi eltérés, de ez egy jó ökölszámnak számít. A díj különböző kedvezményekkel csökkenthető, így például ha a melyiksuli.hu oldalon regisztrálunk a sportedzői tanfolyamra, akkor 2-10% körüli összeggel csökkenthető a tanfolyam díja, de van kismama kedvezmény, csoportos kedvezmény és a többi. 

Fontos tudni, hogy csak az végezhet sportedzői OKJ tanfolyamot, aki az egészségügyi alkalmassági teszten átment, érdemes tehát előre érdeklődni ennek mibenlétéről, mi nem tudunk információt szerezni erről. A sportedzői tanfolyam az elméleti képzés mellett egy gyakorlati résszel is kiegészül, amit valamilyen sportegyesületben kell kitölteni.

A tanfolyam hossza nyolc hónap, de ennél vannak sokkal intenzívebb tanfolyamok is, ez megint a képzés szervezőjétől függ. Az online képzéskeresőkön kereshetünk helyszín alapján is.

Fontos lenne, ha az országban minél több sportedző lenne, mert így a fiatalokat lehetne a mozgással teli életre nevelni, és nem mellékesen a sport utánpótlás kérdése is könnyebb lenne.

Szóval, akit érdekel a téma, és van rá kerete, jelentkezzen egy OKJ sportedzői képzésre. Lesz szakképesítésed, és egy jó ügyet szolgálhatsz egyszerre.