Szivattyúk minden mennyiségben

Sokszor csak a házi vízmű válik be

Nyaralókban, tanyákon és egyéb félreeső helyeken sokkal nehezebb megoldani a vízellátást, mint azt ahogy sokan gondolnák. Esetenként túl sok pénzbe kerülne az adott ingatlant rákötni a vízhálózatra, és van, hogy egyáltalán nincs is erre lehetőség.

Ilyen helyzetekben a házi vízmű jelentheti az egyetlen megoldást, amit relatíve egyszerű kialakítani, és az nem is kerül sokba. Mit kell tudni erről? Milyen a házi vízmű felépítése? Minden házi vízmű három alapvető egységből épül fel: szivattyú, a nyomáskapcsoló és a hidrofor tartály.

A szivattyú legfontosabb feladata a víz szállítása. Ennek a funkcionálását a nyomáskapcsoló vezérli. A hidrofor tartály feladata némileg érdekesebb ennél. A rendszer ezen része folyadékot tárol, amely képes megfelelő nyomást biztosítani, ha csak kis mennyiségű vízre van szükség.

Ez azért elengedhetetlen, mert ennek hála nincs szükség a szivattyú folytonos ki-bekapcsolására, és így növeli a berendezés élettartamát. Sőt, ez azért is jó, mert ezzel a tulajdonos sok energiát is megtakaríthat. A házi vízmű egy fontos berendezés lehet.