mellplasztika

Mikor lehet újból dolgozni a mellplasztika után? Így néz ki a felépülés folyamata

Az egyik legnépszerűbb esztétikai műtét a mellplasztika a hölgyek körében, ami annak tudható be, hogy a szép mellforma a nőiességet gyönyörűen kihangsúlyozza. Sokan mégis halogatják a beavatkozást, pedig úgy érzik, hogy szükségük volna rá, mert attól tartanak, hogy túl hosszú ideig tart a regenerálódás.

Erre is fontos figyelni a mellplasztika után. A mellplasztikai beavatkozás előtt egy sor vizsgálatot szükséges elvégezni, amelyek azért kellenek, hogy a műtét teljes biztonságban folyjon le. Elengedhetetlen a labor, a mammográfia vagy 40 éves kor alatt a mell ultrahang, az EKG és a mellkasröntgen.

A mellnagyobbítás a keblek méretének növelésére, a kicsi vagy kissé megereszkedett mellek formázására egyaránt alkalmazható. Így nem pusztán dúsabbak, de arányosabbak, formásabbak és feszesebbek is lesznek a keblek. Sok nő az említett esztétikai műtét által nyeri vissza az önbizalmát, ér el sikereket a magán- és a szakmai életében. Nem érdemes halogatni ezt a műtétet, mert a regenerálódási idő sem hosszú.

Mi történik a beavatkozás után?

Az operációt követően fájdalmas, feszítő érzés keletkezik a mellekben, ami egyéntől függően, néhány napig erős fájdalommal is járhat. Azonban a kellemetlenség fokozatosan csökken és pár hét, esetleg hónap alatt teljesen elmúlik. Elmondható, hogy akkor szűnik meg ez a tünet, amikor a szervezet megszokja az implantátum okozta változásokat.

A páciensnek rendszeres kontrollvizsgálatra szükséges járnia a beavatkozás után. A mellplasztikai operáció után folyamatosan speciális kompressziós melltartót kell viselnie 2 hónapig. Maga a végeredmény, vagyis a mell végleges formája csak hónapokkal a beavatkozás után alakul ki. Tudni kell, hogy a mellplasztika után 2 hónapig az operált terület és annak környezete ödémás, duzzadt, de ez fokozatosan csökken.

A mellimplantátum stabilizálása érdekében, 3 hónapon keresztül háton fekvés szükséges, ellenkező esetben elmozdulhat az implantátum. 2 hónapig tilos áztatni a sebet, 6 hónapig pedig nem érheti napfény, sem UV-fény, mert a heg deformálódhat.

Mikortól lehet dolgozni műtét után?

Tulajdonképpen, a munkába való visszatérés egyéni alkattól és a foglalkozás jellegétől függ. Mellplasztikai beavatkozást követően irodai munkába már 1 hét elteltével vissza lehet térni, azonban nagyobb fizikai megterheléssel járó foglalkozást űzőknek célszerű ezzel 2 hónapot is várniuk.

2 hónapon keresztül a páciensnek kíméletes életmódot szükséges folytatnia, erre az időre le kell mondania a sportolásról és nem szabad nagyobb terhelésnek kitennie a szervezetét. Gyakorlatilag mindenféle fizikai terheléstől tartózkodnia kell. Természetesen, ezekről bővebben is olvasni lehet a drfalus.hu weboldalon.

Megtudhatjuk, hogy mikor és kinek javasolt a mellnagyobbítás, olvashatunk a mellimplantátum kiválasztásáról, a műtét előtt elvégzendő vizsgálatokról, a beavatkozás menetéről, illetve az előnyeiről. Egyedül csak a mellplasztikai műtét árát nem találjuk meg a weblapon, mivel ezt a szakember csak személyes konzultáció után tudja megadni. Az első konzultáció ingyenes.