használt pénztárgép

Használt pénztárgépet vennél? Erre az 5 dologra mindenképp figyelj!

Egy használt pénztárgép már csak a kisebb költségeiből adódóan is megéri a befektetést, de azért figyelj oda, hogy hol vásárolsz! A pénztárgépek fontos szerepet játszanak minden kereskedelmi tevékenységben, lehetővé téve a tranzakciók gördülékeny lebonyolítását.

Ha pedig úgy döntesz, hogy új helyett, inkább egy használt kivitelt vásárolsz, akkor több szempontot is mérlegelned kell, hogy a legjobb döntést hozhasd meg. Ennek részleteit a cmo.hu webhelyen találhatod meg. Itt egy kellően átfogó útmutatót fedezhetsz fel a témában. A továbbiakban pedig összegyűjtöttünk 5 fontos szempontot, amikre érdemes figyelned, amikor használt pénztárgép vásárlását tervezed.

1. Nem elhanyagolható az állapot és a karbantartás

Mindig ellenőrizd vásárlás előtt a pénztárgép állapotát! Fontos, hogy a készülék jól karbantartott legyen! Kérdezz rá az eladótól a gép előéletére és ha lehetséges, kérj dokumentációt a korábbi karbantartásokról! Ez segít abban, hogy elkerüld azokat a modelleket, amik rendszeres javításra szorulhatnak.

2. A rendszerrel való kompatibilitás

Győződj meg arról, hogy a használt pénztárgép kompatibilis a már meglévő rendszereiddel. Ezt különösen akkor érdemes figyelembe venned, ha különleges szoftvereket vagy perifériákat használsz. A kapcsolódási problémák a későbbiekben plusz költségeket és jelentős fejfájást okozhatnak, amit már alapból érdemes elkerülnöd.

3. A technológiai relevancia sem mellékes

Válassz olyan modellt, amelyik megfelel a jelenlegi technológiai követelményeknek! Figyelj arra, hogy a pénztárgép képes legyen kezelni a legújabb fizetési módokat, mint például az érintésmentes kártyás, QR kódos, telefonos fizetések! A technológia gyorsan fejlődik, így olyan gépet érdemes választanod, ami nem avul el túl gyorsan.

4. Előtérben a jótállás és garancia

Tudakozódj az eladótól, hogy a használt pénztárgép vásárlása esetén van-e lehetőség garancia vagy jótállás igénybevételére! Egy megbízható eladó hajlandó lehet több hónapos garanciát vállalni a gép működőképességére, ami jelentősen csökkentheti a kockázatot és alapból sokat elmond a berendezésről.

5. Végül pedig az ár-érték arány

Kiemelten fontos, hogy a használt pénztárgép ára arányban álljon a kínált értékkel. Hasonlítsd össze az új és használt modellek árait és mérlegeld, hogy a megtakarítások megérik-e a lehetséges kompromisszumokat, mint például a rövidebb élettartam vagy a korlátozott támogatás!

Miért éri meg a használt pénztárgép?

Természetesen alapvetően feltevődhet a kérdés, hogy egyáltalán miért éri meg a használt megoldás mellett döntened? A bérlés is kiváló opció, de amennyiben szeretnéd mindenképpen a saját tulajdonodban tudni a szerkezetet, akkor fele annyiért megoldhatod ezt, mintha újat vásárolnál. Így pedig nem fognak korlátozni azok a szabályok, amik akkor vonatkoznának a készülékre, ha azt bérelnéd.

A használt pénztárgép vásárlása tehát komoly megtakarítást jelenthet a vállalkozásodnak, de fontos, hogy alaposan mérlegeld a fent említett szempontokat! Ha minden részletre odafigyelsz, nagyobb eséllyel választhatsz olyan gépet, ami hosszú évekig megbízhatóan szolgálja az igényeidet. A CMO ehhez remek megoldást kínál.