ugrálóvár

Az ugrálóvár a kicsik kedvence

A mai gyerekek sajnos nagyon keveset mozognak, ami részben a digitális eszközök terjedésének köszönhető. Az ugrálóvár képes a megfelelő egyensúlyt helyreállítani. A fizikai aktivitás, amit a mozgás biztosít, nemcsak az egészséges fejlődéshez szükséges, de az energia levezetésére is ideális.

Ugrálás közben alakulnak ki a motoros készségek, az egyensúlyérzék és a koordinációs képességek. A közösségi interakció, amit a játék kínál, a szociális képességeket is támogatja. Megtanulnak sorban állni, megosztani a teret másokkal és fejlődik a csapatszellem is. Az ugrálóvár az egyik legkedveltebb szabadtéri játék, ami valóságos mágnesként vonzza a kicsiket. Mivel az alapfelülete párnázott, így elnyeli az ütéseket és csökkenti a sérülések kockázatát.

A falai átlátszóak, így a szülők könnyen nyomon tudják követni a gyerek mozdulatait. A be- és a kijárat cipzárral vagy tépőzárral rendelkezik, ami a biztonságot fokozza. A speciális elemekkel, például csúszdákkal, akadályokkal és vízi funkciókkal rendelkező ugrálóvár még több izgalmat és változatosságot hoz a játékba.