Vermut a családi összejövetelekre

A vermut mértékkel egészséges is

Nem túlzás azt állítani, hogy a minőségi italok mértékletes fogyasztása jó hatással lehet az egészségünkre. A kitűnő minőségű vermut is csak jót tehet, ráadásul kicsit többet is kóstolhatunk egyszerre belőle, mivel nem túlzottan magas az alkoholtartalma.

Érdemes persze tisztázni, hogy milyen fajta ital ez. Ez a gazdag íz-világú nedű ürmösbor vagy pedig likőrbor, amit a fehér üröm mellett, mindenféle csodálatos fűszerekkel és füvekkel ízesítenek. Némelyiknél felsejlik egy kis fahéj vagy keserű narancs, a másik pedig a bodzavirág ízét hagyja a szánkban. A vermut lehet édesített vagy édesítetlen, a száraz fajták általában kissé kesernyések. Ha az elnevezése alapján ezt az italt kissé régimódinak ítélnénk, akkor felsorolunk pár nem kicsit divatos italmárkát, mint a Cinzano, Martini vagy Garrone. Bizony, ez mind-mind vermut.

Milyen finom is ez az ital tisztán vagy koktélokban! Gyakori koktél alapanyag, ugyanakkor jól használható a konyhában fehérbor helyett. Ez a kellemes ital tehát nemcsak finom, de nagyon sokoldalú is.