vezérelhető motoros redőny

A motoros redőnyök előnyei

Az elmúlt években egy újfajta fogalom jelent meg a modern építészetben, és ez pedig az okosházak. Ez alatt olyan házakat kell érteni, amelyek már erősen automatizáltak, akár interneten keresztül is vezérelhetőek. Az új okosházak egyik tartozéka, a vezérelhető, motoros redőnyök.

(Kép forrása: http://redony-szunyoghalo.com/motoros-redony/ )

A motoros redőnyök sajátossága, hogy automatizálhatóak, programozhatóak, sőt akár internet segítségével is vezérelhetőek. Miért előnyös mindez?

A programozhatóság például kiváló védelmet nyújt az időjárás szélsőségei ellen. A nappali forróságban automatikusan leereszkednek, míg éjszaka felemelkednek, így utat nyitva a hűvösebb levegőnek.

A motoros redőnyök sokféle redőnyhöz illeszkednek, de célszerű tartós alumíniumredőnyöknél alkalmazni, tartósságuk miatt. Ezek a redőnyök egy féder elemmel kiegészíthetőek, így a redőnyök kívülről nem tolhatóak fel, kiváló betörésvédelmet nyújtva otthonunknak.

Szintén a betörések elleni védelmet szolgálhatja programozhatóság. Egy hosszabb távollét esetén előre beállítható a redőny fel- és leeresztése, így kívülről a ház lakottnak tűnik, ahol folyamatosan használják a redőnyöket.

Ma már ezek a modern motoros redőnyök fény, és szélérzékelővel is elláthatóak, így egy erősebb vihar idején például a redőnyök automatikusan leereszkednek megelőzve a viharkárokat.